Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009






Η σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας είναι κρίσιμη. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας μεγάλης διεθνούς οικονομικής κρίσης , τα δημόσια οικονομικά της χώρας είναι σε άθλια κατάσταση. Οι Βρυξέλλες επίμονα απαιτούν την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την δημοσιονομική εξυγίανση , που πιθανόν θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη.


Σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα και όλοι μας πολίτες και ηγεσία , πρέπει να φερθούμε υπεύθυνα με επίγνωση των περιστάσεων.



Το πολιτικό σύστημα , αυτή τη στιγμή είναι ετεροβαρές. Από τη μια πλευρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , με ισχυρή εντολή, διανύει τις πρώτες μέρες της θητείας της και προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της. Από την άλλη μεριά η ΝΔ μετά τη βαριά ήττα της έχει εισέλθει σε μια αναγκαστική εσωστρέφεια που είναι δικαιολογημένη εφ' οσον είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού. Για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος είναι απαραίτητο η Ν.Δ. να εξέλθει από την κρίση δυνατή και ενωμένη.



Αυτή την αναγκαιότητα της ενότητας και της συνοχής του κόμματος θα προσπαθήσουμε να υπηρετήσουμε από αυτό το βήμα διαλόγου. Το ιστολόγιο αυτό είναι ανοικτό σε όλους να εκφράσουν τις απόψεις τους με πολιτικούς όρους χωρίς αιχμές. Το στοίχημα της ενότητας τώρα θα το κερδίσουμε. Να αποφύγουμε τις βαριές εκφράσεις . Να μιλήσουμε πολιτικά. Να φτιάξουμε ένα κόμμα άξιο των προσδοκιών των πολιτών . Ένα κόμμα που θα υπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου